MEGA EVENTO NUTRIÇÃO 2009
Simpósios Internacionais - 01 de outubro de 2009 – quinta-feira
 

 

9h – 12h -  4o  Simpósio Internacional da ADA - American Dietetic Association (USA): “Cuidados Nutricionais: um sistema de quatro passos (Avaliação Nutricional, Diagnóstico Nutricional, Intervenção Nutricional e Monitoramento da Evolução Nutricional) para alcançar resultados positivos” (com tradução simultânea) (Sala Lilás)

Dr. Christina K. Biesemeier, MS, RD, FADA
– Director-at-Large, American Dietetic Association Board of Directors. Director of Clinical Nutrition Services at Vanderbilt University Medical Center in Nashville, Tennessee. B.S. in Dietetics – The Ohio State University; M.S. in Clinical Nutrition - University of Kentucky. Member of ADA''s Evidence Based Practice Committee, Chair of Adult Weight Management and Pediatric Weight Management Evidence Analysis and Practice Guidelines Work Groups, and Member of Faculty for Adult Weight Management Certificate Course.

Dr. Martin M. Yadrick, MS, MBA, RD, FADA – President of American Dietetic Association and member of ADA Board of Directors. Director of Nutrition Informatics at Computrition, Inc., Chatsworth, California. B.S. in Food Science & Nutrition - Colorado State University. M.S. in Dietetics & Nutrition – University of Kansas. Master of Business Administration - University of Missouri-Kansas City.
 

 

14h - 17h -  2º Simpósio Internacional da Nutrition Society (England): “Obesidade durante o ciclo de vida: conceitos atuais, pesquisas e implicações práticas” (com tradução simultânea) (sala Lilas)

Prof Dr. Michael Symonds
- Professor of Developmental Physiology, Head of Academic Division of Child Health, Director of Centre for Reproduction and Early Life, The University of Nottingham. Honorary Programmes Secretary of the Nutrition Society (Great Britain and Ireland). Has published over 150 scientific articles.

Prof Dr Helen Budge, BA BM BCh PhD MRCP FRCPCH - Associate Professor of Neonatology. Member of the CEMACH External Advisory Committee on Obesity in Pregnancy. She serves on the Committee of the Neonatal Society and the Council of the Nutrition Society. Elected Fellow of the Royal College of Paediatrics and Child Health.

 

 

17h30 – 20h30 - 2º Simpósio Internacional do Le Cordon Bleu (França): “Impacto da Cultura Francesa na Gastronomia Mundial Moderna” (com tradução simultânea) (Sala Vermelha)

Chef Patrick Martin
- Vice-Presidente de Desenvolvimento Educacional em Culinária, é o Embaixador Internacional do Instituto "Le Cordon Bleu". Com mais de 25 anos de experiência trabalhou no Le Doyen, Dalloyau e Flo Prestige na França. Ganhador de vários prêmios internacionais, supervisionou o desenvolvimento técnico e a abertura da escola de Tóquio e ajudou a estabelecer o nível profissional das escolas da França, Londres e Tóquio